Въпроси от начинаещи
+26
miroslavpetkov
tolio_pm
nasco2
Моряка
Петър Василев
vatus
sistefanov
justinian
terzosub
JimBeam
yavorsub
roko koko
sve25
Pretor
baretata
Станислав
rikitikitavi
belly
mite
gogo26
xivo
Nikolov
КИРО
Любак
makari
Дели
30 posters
Страница 5 от 8
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Въпроси от начинаещи
Когато си купиш харпун, обикновено той е окомплектован с всичко необходимо - ластици, въженца, стрела...и е технологично съобразен с дължината и теглото на оръжието и сравнително добре стреля. След каго го ползваш известно време преценяваш достойнствата и недостатъците му и тогава вече можеш да му правиш подобрения и да променяш сетъпа му.
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Благодаря за инфото!
Bluefish- ...........................
Брой мнения : 27 Рожд.дaта : 01.02.1993
Години : 31
Не съм от опитните ,ама ,кукана го дръж по-добре на буя. :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
И друго много важно-направи добър баланс на тежестите и костюма с който влизаш. Четири кила ми се струват малко даже и за три милиметров костюм.
Костюмът ми пристига от България към средата на Май, до тогава и водата ще е в добра температура за проби и настройки.
Така е най-добре ,отдели няколко влизания само за нагласа на оборудването .
Намерих клип, на който ясно се виждат ластиците на Beuchat Mundial Competition. Харпунът, доколкото го виждам, е със затворена глава и монтиран допълнителен ластик под основните.
Имам въпрос относно прилепването на маската към лицето. Нужно ли е да я натискам към лицето си до край, или е достатъчно просто да е прилепнала. На повърхността и двата варианта са ок, но при дълбочина повече от 5 метра мисля, че ще имам проблем с изравняването.
Маската не трябва да е прекалено стегната на лицето.
Ако е "твоята" маска би трябвало без да си слагаш каишката само като всмукнеш въздух през носа да стане вакуум и да ти прилепне идеално на лицето, при всички други положения тя няма да е за твоето лице.
Не разбирам въпроса ти за изравняването в дълбочина, какво общо има маската?
Ако е "твоята" маска би трябвало без да си слагаш каишката само като всмукнеш въздух през носа да стане вакуум и да ти прилепне идеално на лицето, при всички други положения тя няма да е за твоето лице.
Не разбирам въпроса ти за изравняването в дълбочина, какво общо има маската?
Аз имам универсално лице и 100% от моделите, които пробвах в магазина ми паснаха, но предпочетох Micromask, заради малкия размер и вътрешен обем. Освен това от малък имам пристрастия към Technisub като качество. Въпросът ми за изравняването в дълбочина не го зададох правилно. Следват практически опити и неволята ще ми отговори най-добре. Благодаря! Поздрави!
Bluefish написа:Аз имам универсално лице и 100% от моделите, които пробвах в магазина ми паснаха, но предпочетох Micromask, заради малкия размер и вътрешен обем. Освен това от малък имам пристрастия към Technisub като качество. Въпросът ми за изравняването в дълбочина не го зададох правилно. Следват практически опити и неволята ще ми отговори най-добре. Благодаря! Поздрави!
колкото по голям вътрешен обем има маската ,толкова пове4е въздух изразходваш за изравняването,,следователно и по малак престои под вода. Това което моjе да ти попре4и при изравняването е много разхлабена маска ,но и това само в слу4аи 4е изравняваш без ръце.
Да не вземеш да си стегнеш маската много ,4е и това не е добре
Най-много да ми изскочат очите... :217b315cad77feNikolov написа:Да не вземеш да си стегнеш маската много ,4е и това не е добре
Благодаря за съветите!
Кажете малко повече за маската бе момчета,че и аз все не мога да я наглася,,,или ще се изпоти или ката се гмурна се пълни с вода
Стягам,отпущам,но все тая.
Колкото и маски да сменя все това се случва.
Дали съм чукундурест в картуната незнам
Стягам,отпущам,но все тая.
Колкото и маски да сменя все това се случва.
Дали съм чукундурест в картуната незнам
Пешо за да не се поти маската я наплюй и размажи по стъклата. Малко гнусно, но помага. Има и спрейове,но малко хора ги ползват. А за това да не се пълни с вода Ванус е обяснил.
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
Години : 48
Правил съм го и това,но пак се потиsistefanov написа: Пешо за да не се поти маската я наплюй и размажи по стъклата. Малко гнусно, но помага. .
Вярно е обаче,че не съм изчел всичко в подводен,а питам
Ще се поразровя из раздела,че тази години смятам по-често да пуцам с харпуна
Петьо, това с потенето на маската наистина е много досаден проблем. Макар и с темперирани стъкла има маски които се инатят и потят въпреки многократните третирания с какво ли не.
Един от популярните начини е да намажеш стъклата с паста за зъби /неабразивна/, капваш няколко капки вода да стане кашичка и с памук или меко парцалче триеш известно време стъклата и след това изплакваш.
Чувал съм и друт метод който обаче лично не съм пробвал. Киснеш маската в кока-кола едно денонощие и след това изплакваш.
Някой ползват и препарати за миене на прозорци.
:609c1f728720fb
пп А плюенето в маската непосредственно преди влизане, си е задължително.
Един от популярните начини е да намажеш стъклата с паста за зъби /неабразивна/, капваш няколко капки вода да стане кашичка и с памук или меко парцалче триеш известно време стъклата и след това изплакваш.
Чувал съм и друт метод който обаче лично не съм пробвал. Киснеш маската в кока-кола едно денонощие и след това изплакваш.
Някой ползват и препарати за миене на прозорци.
:609c1f728720fb
пп А плюенето в маската непосредственно преди влизане, си е задължително.
А относно пускането на вода в маската, категорично смятам, че се дължи на не пасване с лицевите форми на главата. По принцип колкото и да си приличаме всяко лице си има различна структура, а универсална маска няма. За това има и толкова различни модели маски. Не е чудно, че за даден човек дори набор от 15 маски, може да не му пасне нито една. Затова е задължително пробването на максимален брой модели докато човек попадне на "своята" маска. Мисля, че избора на маска е най-трудното нещо от оборудването на един гмуркач.
Понякога, дори едва наболата брада и мустаци предизвикват досадно "сълзене" на вода в маската.
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
...или пък някоя нудистка плувайки брус около теб...
Петър Василев написа:Кажете малко повече за маската
Гори се със запалка самото стъкло в слу4аи 4е е нова.А и със АВА става ,препарат за миене на 4инии.Но наи практи4ня на4ин си остава вла4енето на маската със буя по време на риболов.Подготвяш си една втора маска от по рани4ко ,поне няколко риболова се зака4ва на буя ..Плуенето както каза и Ватус е задълjително.
Нямам бг клавяатура и пиша еи от тука..http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php сега като гледам как ми превейда от латиница
Nikolov написа:Нямам бг клавяатура и пиша еи от тука..http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php сега като гледам как ми превейда от латиница
Ако си с седмицата си я имаш,но ако си с друг уиндоус
[You must be registered and logged in to see this link.]
Петьо за изпотяването и мен са ме учили навремето така с плюнка.Докато се обличаш държиш маската под вода,преди гмуркане изцеждаш,плювваш вътре на стъклата , размазваш добре,бързо потапяш и изваждаш маската,изцеждаш и на главата.
А това за формата на лицето и избирането на маска е на 100 процента :609c1f728720fb Аз имам една черна гума на Хемус и две силиконки,и трите ми стават и не пускат вода
А това за формата на лицето и избирането на маска е на 100 процента :609c1f728720fb Аз имам една черна гума на Хемус и две силиконки,и трите ми стават и не пускат вода
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Същото го правя бе Ванка,но без ефект.
Сменил съм хиляди маски ,но все същата.
Плувам си ,виждам риба да речем и като се гмурна в маската ми започва да влиза вода,малко,но достатъчно.Сега съм с тази маска,,,,,с нея е малко по-добре
[You must be registered and logged in to see this image.]
Сменил съм хиляди маски ,но все същата.
Плувам си ,виждам риба да речем и като се гмурна в маската ми започва да влиза вода,малко,но достатъчно.Сега съм с тази маска,,,,,с нея е малко по-добре
[You must be registered and logged in to see this image.]
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 5 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing