Въпроси от начинаещи
+26
miroslavpetkov
tolio_pm
nasco2
Моряка
Петър Василев
vatus
sistefanov
justinian
terzosub
JimBeam
yavorsub
roko koko
sve25
Pretor
baretata
Станислав
rikitikitavi
belly
mite
gogo26
xivo
Nikolov
КИРО
Любак
makari
Дели
30 posters
Страница 3 от 8
Страница 3 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Въпроси от начинаещи
Много ви благодаря. Отдавна си мислех за по дълъг нож. И ръкавички ще си взема . Ако имаше и как да ви почерпя за ценните съвети ...
...е Стеве , добре дошъл ве !!! :609c1f728720fb ...пращай снимки с улов да ги качваме :dancingHappy_isteve написа:Напоследък ... с ножа между очите , подпирайки го за гърба ако е на открито.
Така и си остава - стиснал острието с двете щипки
????- Гост
Здравейте,днес пробвах един неопрен -7мм от 2 части,та имам няколко въпроса относно него-първо пробвах долнището и още от прасеца не мога да го дигна повече-15 мин не можах да го дигна по нагоре незнам дали ми е малък или просто не мога да го сложа(както го премерих с педи би трябвало да ми стане?Горнището ми стана,но пък то има цепка около 30-40мм точно на подмишницата ,та да Ви питам как да го облека точно(долнището)и дали ще може да се ползва горнището
* Неопрена не го знам каква марка или модел е ,отвън неопрена е грапав(като кожа на акула малко ) а вътре има нещо като плат.Незнам дали ви помага това с нещо.А за долнището не е модел 'лонг джон',а е някаде до средата на тялото.
Поздрави!
* Неопрена не го знам каква марка или модел е ,отвън неопрена е грапав(като кожа на акула малко ) а вътре има нещо като плат.Незнам дали ви помага това с нещо.А за долнището не е модел 'лонг джон',а е някаде до средата на тялото.
Поздрави!
Станислав- ...........................
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 30
Влизаш в банята , разбиваш в нещо малко шампоан, по възможност бебешки. Сипваш в неопрена течността , хващаш двата края на панталона и разбиваш вътре течността, След това внимателно го обличаш за да не скъсаш вендузата. После повтаряш същото с горницата. И глей да ни съ удушиш.
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
Станислав написа:....... а вътре има нещо като плат.Незнам дали ви помага това с нещо.А за долнището не е модел 'лонг джон',а е някаде до средата на тялото.Поздрави!
Ако има нещо като плат - хеланка, значи не е вендуза и по-лесно би следвало да се облича на сухо. Тъй като не е ясно от колко време не е мокрен неопрена, е добре да бъде накиснат за известно време във вода за да отпусне малко.
Pretor- ...........................
Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57
Еми щом е хеланка значи,че ми е малко долнището ли щом не мога да го сложа :6425deb86829a0 -ще го пробвам и днес със шампоан и ще видим резултата.А горнището ще мога ли да го спася поне ?
ПП:Неопрена наистина е стар,(сигурно 10 г. не е обличан-киснах го 24 часа във вода)сигурно най-добрия вариант е да си купя нов,ама
Благодаря за отговорите !
ПП:Неопрена наистина е стар,(сигурно 10 г. не е обличан-киснах го 24 часа във вода)сигурно най-добрия вариант е да си купя нов,ама
Благодаря за отговорите !
Зависи каква е цепката. Дали е на шев или самият неопрен се е скъсал. Ако е на шева, вземаш лепило за неопрен, залепяш и удряш отгоре един шев за неопрен. Из нета има филмчета как се шие неопрен. Ако се е цепнал неопрена можеш да го направиш по същия начин, но за по-сигурно отвътре му сложи една планка от по тънък неопрен за да не ти убива.
Сега пробвах пак както ми каза Баретата ! Обух долницата все едно е анцунг ;)
Сега трябва само да оправя 2 скъсани места.А от къде мога да взема стари парчета неопрен да го направя както е обяснено по-горе от Претор?
Сега трябва само да оправя 2 скъсани места.А от къде мога да взема стари парчета неопрен да го направя както е обяснено по-горе от Претор?
А да ви попитам,тъй като стрелата ми е доста дебела 9 мм и с единична стрела с 2 контри сигурно става 10-11 мм отпред,мога ли да сложа многозъбец(3,4,5) за отстрелване на кефалови риби и разбира се кое е по-добрия вариант?Според мен с такава дебела стрела и единичен връх много ще се късат рибите?? Но вие имате повече опит и моля за съвет! :609c1f728720fb
С тази стрела спокойно можеш да идеш в някой резерват в Африка и да убиеш слон например. В нашето море обикновено се ползват стрели с размери 6мм, 6,5мм. и 6,25 има и такива които ползват 7 мм. но са рядко. Първо покажи на снимка какъв ти е харпуна, ще те посъветваме какви ластици да сложиш и как да го стъкмиш. Добре е даже някой да ти го направи първия път а пък после сам ще ги правиш. Пък и много ми харесва като някой почерпи по една ракия за хубавата работа.
Еми това е харпуна,не за слонове ами за китове напаво [You must be registered and logged in to see this link.] Това не е моя ,но е същия модел.По принцип ви знам мнението за тези харпуни(и от др форуми),но питам конкретно за върха на стрелата,ако някои може да ми каже с какъв да стрелям?
Махни тоз топ :) и си вземи един ластичен харпун да ти е мирна главата. Ако вземеш и кефали да стреляш с тризъбец, работата отива на зле.
Ако го махна бая време ще ми е мирна главата щот за нов йок,а пък и искам като за първа по-сериозна година да пробвам с нещо(няма значение)просто да видя дали е за мене това приключение :d5b65c17bec10f .така че моля Ви за конкретен отговор :609c1f728720fb :609c1f728720fb
Pretor написа:Махни тоз топ :) и си вземи един ластичен харпун да ти е мирна главата. Ако вземеш и кефали да стреляш с тризъбец, работата отива на зле.
На една снимка на Тошето където е хванал един кукан с попчета някой му беше писал че това е 5-ца за кефали(не се сещам къде е поста) и просто се чудя дали с такъв връх няма да е по-добре от 1-ца със стрела 9 мм?
Послушай Юрий и няма да сбъркаш.
На всеки начинаещ препоръчвам тази марка харпуни [You must be registered and logged in to see this link.] .
Не се притеснявай, че е турско производство-това е точно копие на легендарните френски харпуни "Марлин" на фирмата Беша. Вече 15 години ползвам един такъв ветеран.Никога не се е налагало да го ремонтирам, а колко риби е пратил на стрелата и аз, не мога да им хвана сметката. Не говоря за попчета, а за лавраци,пеленгаси, кефали,платерини,врани и т.н.
Ако пък не можеш и това да си позволиш, ще ти направим един подарък с приятелите от подфорум "Подводен риболов".
Момчета, какво ще кажете?
На всеки начинаещ препоръчвам тази марка харпуни [You must be registered and logged in to see this link.] .
Не се притеснявай, че е турско производство-това е точно копие на легендарните френски харпуни "Марлин" на фирмата Беша. Вече 15 години ползвам един такъв ветеран.Никога не се е налагало да го ремонтирам, а колко риби е пратил на стрелата и аз, не мога да им хвана сметката. Не говоря за попчета, а за лавраци,пеленгаси, кефали,платерини,врани и т.н.
Ако пък не можеш и това да си позволиш, ще ти направим един подарък с приятелите от подфорум "Подводен риболов".
Момчета, какво ще кажете?
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
Тони, аз съм "ЗА", въпреки че имам резерви към 7мм стрели за нашето море. Просто лично мнение. Не че не съм ги ползвал, обаче не ми импонират нещо. Ако болшинството обаче реши, съм насреща.
Благодаря ти justinian ! :609c1f728720fb Ще го имам в предвид и сигурно ще имам нещо такова малко по нататък (за август,септември) ,а пък за сега колкото да свикна ще съм с него (май ще е се тая с какъв връх ще е такава стрела ...от такъв харпун)
Поздрави!
Поздрави!
Станиславе, обади се някой път да отидем заедно да гмуркаме. Като гръмнеш няколко пъти с това оръжие по риба и съм сигурен,че повече няма да го извадиш от мазата. Отдели 50-60 лева и вземи някой Дениз Ялмаз или има употребявани харпуни и на такива цени и си гледай кефа и не губи сезона.
И аз като начинаещ да задам един въпрос може ли на този харпун [You must be registered and logged in to see this link.] да се монтира 6мм стрела става въпрос за 75-цата
и другия ми въпрос е него ли да взема или турския ще ми въши същата работа
sve25- ...........................
Брой мнения : 110 Рожд.дaта : 28.07.1981
Години : 43
sve25 написа:И аз като начинаещ да задам един въпрос може ли на този харпун [You must be registered and logged in to see this link.] да се монтира 6мм стрела става въпрос за 75-цата
Харпуна е доста добър и можеш да му сложиш каквато стрела искаш от 6 до 6,50 мм е нормалното независимо каква риба ще ловиш,за черно море.(за 75-цата)
Турски харпун никога не съм исползвал и нямам мнение за него,но по горе са писали колеги ,прочети.
...за много мътна вода , лов в прибой и дупки , пневматик с петозъбец или тризъбец върши работа ...аз винаги си нося резервен такъв ...слагай многозъбеца не се бой , но го простреляй добре , да знаеш накъде бие , защото при тях винаги има отклонение , но като им свикнеш за каубойска стрелба са идеални , тва си е каубойски пистолет - за близка стрелба - но бърза - без целене ,... вече ластичния харпун си е карабината - по голяма дистанция , но и повече време за реакция и прицелване ....мойте 2ст. и половина ... :6e6ebecd09233a
????- Гост
А за Еспадона нищо не казахте,става ли или е от същия клас на Елмаз Дениз...а бе тая криза ни разказа играта ,да си правя сметката дали да се устискам малко и да взема нещо за 140 -150 или да взимам нещо за около 100-тина лева или да търся втора ръка .......майната му да сме живи и здрави ,пък ако трябва с хавайката и стария войн ще я караме :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
baretata написа:Станиславе, обади се някой път да отидем заедно да гмуркаме. Като гръмнеш няколко пъти с това оръжие по риба и съм сигурен,че повече няма да го извадиш от мазата. Отдели 50-60 лева и вземи някой Дениз Ялмаз или има употребявани харпуни и на такива цени и си гледай кефа и не губи сезона.
Ще ти пиша ;]
Последната промяна е направена от Станислав на Пет 29 Апр 2011 - 16:31; мнението е било променяно общо 1 път
Еспадона не е лош , въпреки че е с тръба с диаметър ф-25.С тънък ластик и стрела ще е ОК. Ама как ще е за по-едра от попчета рибка -не знам.
Виж едно убийствено предложение което е с реверсен спусък и за цената си в момента няма аналог:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Виж едно убийствено предложение което е с реверсен спусък и за цената си в момента няма аналог:
[You must be registered and logged in to see this link.]
yavorsub- ...........................
Брой мнения : 29 Рожд.дaта : 24.05.1968
Години : 56
Страница 3 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 3 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing